مجله

فرق اسپرسو با قهوه و قهوه ترک

تفاوت اسپرسو با قهوه

فرق اسپرسو با قهوه و قهوه ترک بسیار است. اول بزارید بگم منظور از قهوه همون قهوه همون دم کردن پودر قهوه با شیرجوش یا به صورت دمی معمولی هست. اما اسپرسو عبور پر فشار آب داغ از بین ذرات پودر قهوه. اسپرسو کافئین و تلخی بیشتری نسبت به مدل های دیگر دم آوری داره.

تفاوت اسپرسو و قهوه چیست؟

ویژگیقهوه دمیقهوه ترکقهوه اسپرسو
روش دم‌آوریگرانشی، زمان طولانیروی حرارت مستقیم در جذوهفشار بالا، زمان کوتاه
درجه آسیابمتوسطبسیار ریز (آردی)ریز، کمی درشت‌تر از ترک
حجم سرو۲۰۰–۲۴۰ میلی‌لیتر۸۰–۱۰۰ میلی‌لیتر۲۵–۳۰ میلی‌لیتر
غلظت و طعمسبک، شفافغلیظ، تلخ، با ذرات معلقغلیظ، صاف، تلخ
کافئین در هر فنجانمتوسطبالامتوسط تا بالا
ابزار تهیهفرنچ پرس، کمکس، V60قهوه‌جوش (جذوه)اسپرسوساز
مناسب براینوشیدن طولانی، طعم ملایمتجربه سنتی و فرهنگیپایه نوشیدنی‌های ترکیبی مانند لاته
افزودنی رایجاختیاری (شیر، شکر)شکر، هلشکر، شیر فوم‌دار
زمان آماده‌سازی۴–۶ دقیقه۵–۷ دقیقه۲۰–۳۰ ثانیه
ویژگی خاصشفاف و صافدارای ذرات قهوه در نوشیدنیکرما و غلیظ

اگه یک نوشیدنی فوق العاده میخواین، خرید بهترین قهوه اسپرسو از پخش شهباز رو به شما پیشنهاد میدیم.

تفاوت اسپرسو با قهوه چیست؟

۱.تفاوت تهیه اسپرسو با قهوه معمولی و ترک

اصلی‌ترین تفاوت این سه سبک قهوه، در نحوه تهیه و دستگاه‌هایی است که برای آماده‌سازی‌شان به کار می‌رود.

  • اسپرسو: تهیه اسپرسو به دستگاه مخصوصی نیاز دارد که آب داغ را با فشار بالا (حدود ۹ بار) از میان پودر فشرده و ریز آسیاب‌شده قهوه عبور می‌دهد. این روش عصاره‌ای غلیظ، قوی و متمرکز تولید می‌کند که تنها در ۲۵ تا ۳۰ ثانیه آماده می‌شود. به دلیل نیاز به دقت در دما، فشار و زمان، اسپرسو به‌نوعی «علم قهوه» محسوب می‌شود.
  • قهوه معمولی (دمی/فیلتری): این قهوه با استفاده از روش‌هایی مانند فرنچ‌پرس، وی۶۰، کمکس یا قهوه‌سازهای فیلتری آماده می‌شود. در این روش، آب داغ به‌آرامی از میان قهوه‌ای با آسیاب متوسط یا درشت عبور می‌کند و فرآیند عصاره‌گیری طی چند دقیقه انجام می‌شود. کنترل دما، نسبت آب به قهوه و زمان تماس، نقش مهمی در کیفیت نهایی دارد.
  • قهوه ترک: این روش سنتی و قدیمی با استفاده از جذوه (ایبریک) روی شعله مستقیم تهیه می‌شود. قهوه بسیار ریز آسیاب‌شده با آب (و گاهی شکر یا هل) ترکیب شده و تا لحظه جوش آمدن به‌ آرامی گرم می‌شود. کف ایجادشده در این روش بسیار مهم است و معمولاً آن را با دقت به فنجان می‌ریزند. در پایان، تفاله قهوه در ته فنجان باقی می‌ماند.

۲.تفاوت در درجه آسیاب قهوه اسپرسو ، معمولی و ترک

آسیاب‌ کردن قهوه یک عامل کلیدی در طعم، غلظت و کیفیت نهایی نوشیدنی است و برای هر روش، درجه‌ای متفاوت نیاز است.

  • اسپرسو: نیاز به آسیاب بسیار ریز اما نه پودری دارد؛ تقریباً به بافت نمک نرم یا آرد گندم شباهت دارد. این بافت ریز کمک می‌کند که در مدت زمان کوتاه، بیشترین میزان عصاره از قهوه گرفته شود.
  • قهوه معمولی (دمی/فیلتری): بسته به ابزار، بین آسیاب متوسط (برای وی۶۰ یا ماشین فیلتری) تا درشت (برای فرنچ‌پرس) متغیر است. آسیاب درشت‌تر باعث عبور کندتر آب و کاهش احتمال عصاره‌گیری بیش از حد می‌شود، که به تعادل طعمی کمک می‌کند.
  • قهوه ترک: به ریزترین حالت ممکن آسیاب نیاز دارد، در حدی که کاملاً شبیه آرد یا پودر تالک باشد. این بافت فوق‌العاده ریز باعث می‌شود قهوه در آب معلق بماند و با حرارت، فوم و غلظت خاصی تولید کند که از ویژگی‌های قهوه ترک است.

با داشتن بهترین ترکیب قهوه برای اسپرسو طعمی فراتر از قهوه معمولی رو میتونید بچشید.

۳.تفاوت در غلظت و بادی (Body) اسپرسو با قهوه و قهوه ترک

بادی یا احساس دهانی قهوه، یکی از ویژگی‌هایی است که خیلی وقت‌ها نادیده گرفته می‌شود اما در لذت نوشیدن نقش زیادی دارد.

  • اسپرسو: با غلظت بالا، بادی سنگین و طعمی متمرکز شناخته می‌شود. فقط ۳۰ میلی‌لیتر اسپرسو می‌تواند مثل یک ضربه قوی، طعم‌ها را در دهان منفجر کند. کرمای طلایی روی اسپرسو نشانه کیفیت عصاره‌گیری درست است.
  • قهوه معمولی (دمی/فیلتری): بادی ملایم‌تری دارد و معمولاً سبک‌تر و نرم‌تر است. مناسب برای کسانی که قهوه‌شان را در حجم بیشتر و با طعمی شفاف و ظریف می‌پسندند.
  • قهوه ترک: اگرچه با فشار تهیه نمی‌شود، اما به دلیل ذرات ریز قهوه‌ای که در مایع معلق باقی می‌مانند، بادی سنگین و بافتی کرمی دارد. نوشیدنش شبیه خوردن قهوه به‌همراه بخشی از پودر آسیاب‌شده است.

۴.تفاوت طعم اسپرسو با قهوه

هر روش عصاره‌گیری، طیف متفاوتی از نت‌های طعمی دانه قهوه را آشکار می‌کند.

  • اسپرسو: طعمی فشرده، قوی و چندلایه دارد. بسته به دانه، می‌توان نت‌هایی از شکلات تلخ، مغزها، میوه‌های خشک یا حتی ادویه‌های گرم حس کرد. اگر درست تهیه شده باشد، تعادل بین تلخی، اسیدیته و شیرینی طبیعی قهوه به‌خوبی برقرار است.
  • قهوه معمولی (دمی/فیلتری): این روش بهترین گزینه برای نمایش پروفایل طعمی دقیق دانه‌هاست. طعم‌های میوه‌ای، گلی یا اسیدیته‌های خاص در این روش بهتر نمایان می‌شود. مناسب برای کسانی که به‌دنبال تجربه‌ی لایه‌های طعمی متفاوت هستند.
  • قهوه ترک: طعمی سنگین، تلخ و گاهی دودی دارد. چون این روش معمولاً با قهوه‌های تیره‌برشت استفاده می‌شود، نت‌های طعمی آن کمتر متنوع و بیشتر خاکی، شکلاتی یا ادویه‌ای‌اند. قهوه ترک بیشتر روی حس سنت و آیین تمرکز دارد تا کشف پیچیدگی‌های طعمی.

۵.تفاوت کافئین اسپرسو ، قهوه و قهوه ترک

مقدار کافئین در یک فنجان قهوه، بسته به روش تهیه، بسیار متفاوت است و کاربردهای هر نوع هم کمی فرق دارد.

  • اسپرسو: به‌رغم حجم کمش، می‌تواند بین ۶۰ تا ۱۰۰ میلی‌گرم کافئین داشته باشد. این نوشیدنی سریع‌الاثر، گزینه‌ای عالی برای بیدار شدن یا افزایش تمرکز است و پایه اصلی نوشیدنی‌های دیگری مثل لاته، کاپوچینو و ماکیاتو محسوب می‌شود.
  • قهوه معمولی (دمی/فیلتری): در حجم یک فنجان بزرگ (۲۴۰ میلی‌لیتر)، می‌تواند ۹۵ تا ۲۰۰ میلی‌گرم کافئین داشته باشد. چون به‌آرامی جذب بدن می‌شود، برای نوشیدن مداوم در طول روز یا همراه با کار، انتخاب ایده‌آلی‌ست.
  • قهوه ترک: با حجم متوسط (۶۰ تا ۸۰ میلی‌لیتر)، میزان کافئین آن حدود ۶۵ تا ۱۳۰ میلی‌گرم است. معمولاً در کنار شیرینی‌جات سرو می‌شود و نقش فرهنگی و آیینی دارد—از فال‌گیری گرفته تا پذیرایی مهمان.

اگر طرز تهیه قهوه اسپرسو پر خامه رو بلد باشین فرق ظاهری اسپرسو با قهوه معمولی رو هم به چشم میتونین ببینید!

نوشته قبلی

بهترین میکس قهوه اسپرسو چیست؟

نوشته بعدی

طرز تهیه اسپرسو پرخامه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید