درجه آسیاب قهوه فرانسه باید درشته باشد. در حدی که از فیتلر قهوه ساز فرانسه شما چه مدل برقی چه مدل فرنچ پرس عبور نکند. اگر بیش از حد درشت باشد، به طعم دلخواه نمیرسیم. مینیموم حالتی که ذرات آسیاب شده قهوه از فیلتر عبور نکنند، بهترین درجه است.
درجه آسیاب برای فرنچ پرس چرا اهمیت داره؟
در فرنچ پرس، قهوه به طور کامل توی آب داغ غوطه ور میمونه. این روش دمآوری با روشهایی مثل اسپرسو یا قهوهساز فیلتری فرق داره؛ چون خبری از فشار زیاد یا فیلتر کاغذی نیست، بلکه زمان و تماس مستقیم حرف اول رو میزنن.
حالا اگر قهوه رو بیش از حد ریز آسیاب کرده باشی، این مشکلات پیش میان:
- استخراج بیش از حد (Over-extraction): قهوه زیادی دم میکشه و نتیجهاش یه فنجون تلخ، تند و حتی گس میشه. انگار تمام عصارههای ناخواسته رو هم بیرون کشیدی.
- عبور ذرات از فیلتر: فیلتر فلزی فرنچ پرس برای پودر خیلی ریز طراحی نشده. نتیجه؟ یه فنجون پر از لرد، گل و رسوب.
- سخت شدن پرس کردن: پرس کردن فیلتر با پودر ریز سخته، گاهی حتی ممکنه فشار زیاد باعث آسیب به دستگاه بشه.
از اون طرف، آسیاب خیلی درشت هم دردسر داره. اگر ذرات بیش از حد درشت باشن، آب نمیتونه طعم کافی از دونهها بیرون بکشه. نتیجهاش یه قهوهی آبکی، ترش و بیروح میشه که بیشتر شبیه چای تلخه تا قهوه.
درجه آسیاب برای قهوه فرانسه | درجه آسیاب فرنچ پرس
برای فرنچ پرس، باید دنبال آسیاب درشت (Coarse) و هماندازه (Uniform) باشی. یعنی چیزی بین دونههای نمک درشت یا خرده نان تُست شده. نه پودر، نه سنگریزه. یه چیزی بین این دو.
- درشت بودن برای کنترل استخراج لازمه. دونههای درشتتر، سطح تماس کمتری با آب دارن و استخراج با سرعتی منطقی و قابل کنترل انجام میشه. این باعث میشه قهوهت متعادل، خوشعطر و بیتلخی باشه.
- یکنواختی یعنی تعادل. اگر اندازهی ذرات متغیر باشه، بعضیهاش زود استخراج میشن و بعضی دیر؛ و در نتیجه یه فنجون با طعمی ناهماهنگ و ناقص خواهی داشت.
بهترین آسیاب برای فرنچ پرس
به دلیل اینکه درجه آسیاب قهوه برای قهوه های دمی علل خصوص فرانسه درشت هست، آسیاب های دستی هم کار راه اندازن. یا یک آسیاب قهوه برقی معمولی هم میتواند آسیاب را انجام دهد. فقط دستگاه های صنعتی قهوه یا قهوه ترک چون درجه آسیاب خیلی ریزی دارند آسیاب های مخصوص نیازشون میشه.
درجه آسیاب قهوه فرانسه ریز است یا درشت؟
آسیاب قهوه فرانسه درشت است. در این روش، قهوه با آب داغ در تماس مستقیم قرار میگیرد و اگر پودر ریز باشد، ذرات از فیلتر عبور کرده و نوشیدنی گلآلود میشود. دانهها باید بافتی شبیه نمک درشت یا شکر قهوهای داشته باشند تا عصارهگیری آرام و یکنواخت انجام شود. آسیاب درشت باعث میشود طعم قهوه فرانسوی ملایمتر و شفافتر باشد.
