اگر به دنبال یک فنجان قهوه عالی هستید اما در خانه اسپرسوساز حرفهای ندارید، نگران نباشید! دنیای قهوههای دمی و روگازی پر از روشهای ساده و کمهزینه است که میتوانند عصارهای خوشطعم و باکیفیت را به شما هدیه دهند. این ۱۸ روش، از سادهترین ابزارها تا روشهای تخصصیتر را در بر میگیرد.
قهوه با شیرجوش
این روش، سنتیترین راه برای دم کردن قهوه شبیه به قهوه جوشاندنی (Boil Coffee) است. پودر قهوه (آسیاب کمی درشتتر از ترک) را همراه با آب در شیرجوش یا قابلمه کوچک روی حرارت ملایم قرار دهید. به محض اینکه قهوه شروع به بالا آمدن و کف کردن کرد، آن را از روی حرارت بردارید. قهوه حاصل غلیظ است و تفاله زیادی دارد؛ پس اجازه دهید چند دقیقه بماند تا تفالهها تهنشین شوند.
قهوه با شیرجوش (Boil Coffee)
از نسبت ۱:۱۵ (قهوه به آب) استفاده کنید. قهوه با آسیاب ریز را با آب در شیرجوش مخلوط کنید. روی حرارت ملایم، ترکیب را فقط یک بار تا آستانه جوش برسانید. از روی حرارت برداشته و پس از تهنشین شدن تفالهها، سرو کنید.
طرز تهیه لاته در خانه : آموزش ساده و راحت!
قهوه با فرنچ پرس
فرنچ پرس یکی از محبوبترین ابزارهای دمآوری دستی است. قهوه با آسیاب درشت را داخل بدنه بریزید و آب داغ (حدود ۹۰-۹۵ درجه) اضافه کنید. پس از ۴ دقیقه، اهرم فیلتر را به آرامی تا انتها فشار دهید. این روش یک فنجان قهوه با بدنه کامل (Full Body)، بافت روغنی و طعمی غنی به شما میدهد.
قهوه با فرنچ پرس (French Press)
از نسبت ۱:۱۲ تا ۱:۱۵ (قهوه به آب) و آسیاب درشت استفاده کنید. آب ۹۵ درجه را روی قهوه بریزید. ۴ دقیقه صبر کنید و سپس اهرم را به آرامی تا انتها فشار دهید.

قهوه با موکاپات
موکاپات (Bialetti) قهوهای با فشار بخار آب تولید میکند که غلیظ، قوی و شبیه به اسپرسو است. آب را در محفظه پایین و پودر قهوه با آسیاب متوسط (ریزتر از فرنچ پرس) را در سبد وسط بریزید. موکاپات را روی حرارت ملایم گاز بگذارید و صبر کنید تا آب به صورت قهوه عصارهگیری شده به محفظه بالا منتقل شود.
قهوه با موکاپات (Moka Pot)
محفظه آب را تا زیر سوپاپ اطمینان پر کنید. سبد را با قهوه متوسط رو به ریز پر کنید اما آن را فشرده (تَمپ) نکنید. موکاپات را روی شعله ملایم قرار دهید تا عصارهگیری تکمیل شود.
قهوه ترک با جذوه
قهوه ترک یک روش باستانی است که نیاز به ریزترین نوع آسیاب قهوه (پودری) دارد. آب، قهوه و در صورت تمایل شکر را در جذوه (قهوهجوش مسی یا فلزی) روی حرارت بسیار ملایم بگذارید و بدون هم زدن زیاد، صبر کنید تا کف قهوه بالا بیاید. قهوه ترک بسیار غلیظ است و تفالهاش در ته فنجان باقی میماند.
قهوه ترک با جذوه (Turkish Coffee)
نسبت قهوه به آب: ۱:۱۰ و آسیاب پودری استفاده کنید. قهوه و آب سرد (و شکر در صورت تمایل) را در جذوه مخلوط کنید. روی حرارت بسیار کم، دو تا سه بار اجازه دهید کف قهوه بالا بیاید و سپس سرو کنید.
قهوه با قوری
این روش بسیار شبیه به دم کردن چای است. قهوه با آسیاب درشت را در قوری ریخته و آب داغ را اضافه کنید و درب آن را بگذارید. حدود ۵ تا ۸ دقیقه صبر کنید تا قهوه دم بکشد. برای سرو، حتماً از یک صافی استفاده کنید. این روش یک قهوه متوسط تا روشن با دمآوری نسبتاً طولانی به شما میدهد.
قهوه با قوری
از نسبت ۱:۱۸ و آسیاب درشت استفاده کنید. قهوه را کف قوری ریخته و آب جوش (۹۰ درجه) را اضافه کنید. درب قوری را بگذارید و ۸ دقیقه دم بکشد، سپس با استفاده از صافی سرو کنید.
قهوه دمی با چای صافکن
این یک روش سریع و اضطراری برای دم کردن قهوه فیلتری است. یک صافی چای یا پارچهای تمیز را روی فنجان قرار دهید، قهوه با آسیاب متوسط را داخل آن بریزید و به آرامی آب داغ را روی پودر قهوه بریزید. این روش یک فنجان قهوه تمیز و روشن میدهد، اما باید در ریختن آب دقت کنید.
قهوه دمی با چای صافکن (Makeshift Pour-Over)
از نسبت ۱:۱۶ و آسیاب متوسط استفاده کنید. صافی را روی فنجان قرار دهید. آب ۹۲ درجه را به آرامی و به صورت دورانی روی قهوه بریزید تا به داخل فنجان بچکد.
طرز تهیه قهوه فوری
سادهترین و سریعترین راه تهیه قهوه! کافی است یک یا دو قاشق چایخوری از قهوه فوری (مانند نسکافه) را در فنجان ریخته و کمی آب داغ به آن اضافه کنید و هم بزنید تا حل شود. نتیجه یک فنجان قهوه ساده و سریع با طعم ملایم است.
قهوه فوری دالگونا
دالگونا یک نوشیدنی محبوب بر پایه قهوه فوری است. قهوه فوری، شکر و آب داغ را با نسبت مساوی با همزن بزنید تا یک فوم غلیظ و کاراملی ایجاد شود. این فوم را روی شیر سرد یا گرم بریزید. نتیجه یک نوشیدنی خوشظاهر و کرمی است.
قهوه فوری دالگونا (Dalgona Coffee)
از نسبت ۱:۱:۱ (قهوه فوری: شکر: آب داغ) استفاده کنید. این سه ماده را با همزن بزنید تا یک فوم غلیظ و سفت ایجاد شود و آن را روی شیر سرد سرو کنید.
قهوه کلد برو (Cold Brew) با بطری یا جار
کلد برو یک روش دمآوری با آب سرد است که نیازی به حرارت ندارد. قهوه با آسیاب درشت را با آب سرد در یک بطری یا شیشه در بسته مخلوط کنید و برای ۱۲ تا ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید. عصاره نهایی یک کنسانتره قهوه فوقالعاده شیرین، کماسید و غلیظ است که باید با آب یا شیر رقیق شود.
قهوه کلد برو خانگی
از نسبت قهوه به آب: ۱:۵ تا ۱:۸ و آسیاب درشت استفاده کنید. قهوه و آب سرد را مخلوط کنید و ۱۸ تا ۲۴ ساعت در یخچال نگه دارید، سپس عصاره غلیظ را صاف نمایید.
تیبگ قهوه دمی (Coffee Bag)
قهوه دمی کیسهای (مانند چای کیسهای) یکی از راحتترین راهها برای تهیه قهوه فیلتری است. کیسه حاوی قهوه با آسیاب مناسب فیلتر را در فنجان قرار دهید و آب داغ را اضافه کنید و حدود ۴ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. این روش یک قهوه تمیز و پرتابل را در کوتاهترین زمان ممکن فراهم میکند.
تیبگ قهوه دمی خانگی
کیسه قهوه دمی را داخل فنجان بگذارید و آب ۹۲ درجه را اضافه کنید. ۴ دقیقه زمان بدهید تا دم بکشد و سپس کیسه را خارج کنید.
قهوه با فلاسک
فلاسک میتواند مانند یک کتری برای روشهای دمی عمل کند. قهوه با آسیاب درشت را کف فلاسک ریخته و آب داغ را اضافه کنید. در فلاسک را ببندید و پس از ۴ تا ۵ دقیقه، قهوه را از صافی رد کنید. این روش برای حفظ دمای قهوه هنگام دم کشیدن مناسب است و طعمی شبیه به فرنچ پرس تولید میکند.
چطور با فلاسک قهوه درست کنیم؟
از نسبت ۱:۱۸ و آسیاب درشت استفاده کنید. قهوه را کف فلاسک ریخته، آب داغ اضافه کنید، درب را ببندید و ۵ دقیقه بعد از صافی رد کنید.
قهوه با تراول ماگ
برخی از تراول ماگها دارای فیلتر داخلی هستند. اگر ماگ شما فیلتر ندارد، میتوانید از روش “جوشاندن” (شبیه شیرجوش) استفاده کنید: پودر قهوه و آب داغ را در ماگ ریخته، درب آن را بگذارید، و پس از ته نشین شدن تفالهها (حدود ۵ دقیقه)، قهوه را بدون فیلتر بنوشید. یک راه پرتابل و سریع است.
درست کردن قهوه با تراول ماگ
از نسبت ۱:۱۶ و آسیاب درشت استفاده کنید. قهوه و آب داغ را مستقیماً در ماگ بریزید. ۴ دقیقه صبر کنید تا تفالهها ته نشین شوند و سپس به آرامی بنوشید.
قهوه عربی (Arabic Coffee)
قهوه عربی (مانند قهوه سعودی یا خلیجی) یک روش تخصصی است که از دانههای قهوه برشته شده روشن و آسیاب متوسط همراه با ادویههایی مانند هل و گاهی زعفران استفاده میکند. این قهوه در یک قوری مخصوص به نام دَلِه یا در قهوهجوش روی حرارت بسیار ملایم دم میشود. قهوه عربی بسیار روشن و معطر است و به صورت رقیق سرو میشود.
قهوه عربی در خانه
قهوه برشته روشن را با هل و آب در دَلِه یا قهوهجوش روی حرارت بسیار کم دم کنید تا یک نوشیدنی رقیق و معطر به دست آید.
قهوه دمی وی ۶۰ (V60)
V60 یکی از ابزارهای دمآوری دستی محبوب برای تهیه قهوه فیلتری است. قهوه با آسیاب متوسط رو به ریز در فیلتر کاغذی V60 قرار میگیرد و آب داغ با دقت و در چند مرحله به صورت دایرهای روی آن ریخته میشود. قهوه حاصل تمیز، روشن و با وضوح طعمی بالا است.
قهوه دمی وی ۶۰ در خانه
از نسبت ۱:۱۶ و آسیاب متوسط رو به ریز استفاده کنید. آب ۹۲ درجه را ابتدا برای ۳۰ ثانیه شکوفایی (Bloom) به مقدار کم بریزید، سپس باقی آب را به صورت دورانی و آهسته اضافه کنید.
قهوه دمی کمکس (Chemex)
کمکس با طراحی شیک و فیلتر کاغذی ضخیم خود شناخته میشود. روش دمآوری آن مانند V60 است، اما فیلتر ضخیمتر کمکس باعث میشود قهوه تمیزتر و عاری از هرگونه رسوب یا روغن باشد. قهوه حاصل بسیار لطیف و متعادل است.
قهوه دمی کمکس در خانه
از نسبت ۱:۱۵ تا ۱:۱۷ و آسیاب درشت استفاده کنید. فیلتر کاغذی ضخیم را مرطوب کنید. آب ۹۲ درجه را آهسته و در چند مرحله روی قهوه بریزید.
مینیپرسو (Minipresso)
مینیپرسو یک دستگاه اسپرسوساز دستی کوچک است که بدون نیاز به برق، با نیروی دست شما، آب داغ را با فشار از قهوه عبور میدهد. پودر قهوه ریز آسیاب شده و آب داغ را اضافه کرده و پمپ کنید. خروجی آن یک شات اسپرسو با کرمای مناسب است.
تهیه قهوه در منزل با مینی پرسو
محفظه را با قهوه ریز آسیاب شده (مانند اسپرسو) پر و فشرده کنید. آب داغ را اضافه کرده و با دست به دستگاه پمپ کنید تا یک شات اسپرسو خارج شود.
ایروپرس (AeroPress)
ایروپرس با استفاده از فشار هوا، قهوه را استخراج میکند. قهوه با آسیاب متوسط رو به ریز و آب داغ در محفظه آن مخلوط شده و سپس با فشار دادن یک پیستون، قهوه به سرعت به فنجان منتقل میشود. قهوه ایروپرس میتواند غلیظ، قوی و با اسیدیته کم باشد و بسیار متنوع است.
قهوه دمی ایروپرس در خانه
از نسبت ۱:۱۰ تا ۱:۱۶ و آسیاب متوسط استفاده کنید. آب ۹۰ درجه را اضافه کنید، ۱ دقیقه بگذارید بماند، سپس پیستون را به آرامی فشار دهید تا قهوه خارج شود.
