لاته قهوه ای از ترکیب اسپرسو و شیر فوم داده شده است. برای تهیه لاته در خانه، نیازی به باریستای حرفهای بودن ندارید. در این مقاله، روش تهیه انواع لاته، از مدل کلاسیک تا طعمهای خاص و جذاب، را به صورت کاربردی آموزش میدهیم.
لاته (لاته کلاسیک)
۱۸۰-۲۰۰ میلیلیتر شیر (با فوم نازک) + ۱ شات یا دبل اسپرسو.
برای تهیه لاته کلاسیک، ابتدا یک شات اسپرسو غلیظ آماده کنید. سپس شیر را بخاردهی یا گرم کنید و فومگیری نمایید تا بافت آن صاف و ابریشمی شود (Microfoam). اسپرسو را در فنجان ریخته و شیر فومدار را به آرامی به آن اضافه کنید. نتیجه یک نوشیدنی گرم، متعادل و با بافت خامهای است.

آیس لاته (Iced Latte)
۲۵۰ میلیلیتر شیر سرد + یخ فراوان + دبل اسپرسو (خنکشده)؛ (اختیاری: ۱۰ میلیلیتر سیروپ ساده).
تهیه آیس لاته بسیار ساده است. لیوان را با یخ پر کنید، شیر سرد را روی یخها بریزید و در نهایت یک یا دو شات اسپرسوی خنک شده را به آرامی روی شیر اضافه کنید. برای طعم بهتر، میتوانید کمی سیروپ ساده نیز به شیر اضافه کنید. این نوشیدنی خنک و انرژیبخش، انتخابی عالی برای روزهای گرم است.

لاته با قهوه فوری
۱ قاشق چایخوری قهوه فوری + آب کم (غلیظ) + ۱۸۰ میلیلیتر شیر گرم و فومدار (با همزن دستی یا فرنچ پرس).
لاته با قهوه فوری برای کسانی که اسپرسو ساز ندارند. مقدار کمی پودر قهوه فوری را با آب داغ مخلوط کنید تا یک عصاره غلیظ ایجاد شود. این مخلوط قوی را به شیر گرم و فومدار اضافه کنید. نتیجه یک لاته سریع، آسان و اقتصادی است که طعمی ملایم و دلپذیر دارد.
لاته بدون اسپرسوساز در خانه
۱ شات قهوه غلیظ موکاپات یا قهوه فوری + ۱۸۰ میلیلیتر شیر گرم با فوم (تهیه شده با فرنچ پرس یا شیکر).
تهیه لاته در خانه بدون اسپرسو ساز نیازمند موکاپات و فرنچ پرس است. قهوه را آماده کنید. سپس شیر را در یک فرنچ پرس کوچک یا با همزن دستی، گرم کرده و فومگیری کنید. قهوه را با شیر فومدار ترکیب کنید. این روش یک لاته با کیفیت بالا و نزدیک به کافه به شما میدهد.
طرز تهیه قهوه در خانه بدون دستگاه اسپرسو ساز و تجهیزات!

لاته پستهای
۱۸۰ میلیلیتر شیر گرم + ۲۰ میلیلیتر سیروپ یا کره پسته + دبل اسپرسو؛ (تزئین با پودر پسته).
یک لاته خاص و مجلسی! مقدار مناسبی از سس یا خمیر پسته را با شیر گرم مخلوط کنید تا کاملاً حل شود. این ترکیب شیر پستهای را به یک شات اسپرسو اضافه کنید. برای تزئین، از پودر پسته روی فوم شیر استفاده کنید. این لاته دارای عطر و طعم لذیذ و کمی شور و شیرین پسته است.

لاته نارگیلی
۱۸۰ میلیلیتر شیر یا شیر نارگیل گرم + ۱۵ میلیلیتر سیروپ نارگیل + دبل اسپرسو.
برای علاقهمندان به طعمهای گیاهی و استوایی. میتوانید از شیر نارگیل (به جای شیر معمولی) استفاده کنید یا کمی سیروپ نارگیل را به شیر گرم اضافه کنید. ترکیب شیر نارگیلی گرم شده با اسپرسو، طعمی شیرین، خوشعطر و متفاوت ایجاد میکند.

لاته فندقی
۱۸۰ میلیلیتر شیر گرم + ۲۰ میلیلیتر سیروپ فندق + دبل اسپرسو.
یکی از محبوبترین طعمهای لاته در دنیا. کافی است مقدار کافی سیروپ فندق را به شیر گرم یا سرد خود اضافه کنید و سپس آن را با اسپرسو ترکیب نمایید. لاته فندقی یک نوشیدنی معطر، گرمابخش و کلاسیک است که طعم فندق بو داده در آن غالب است.
لاته کاراملی
۱۸۰ میلیلیتر شیر گرم + ۲۰ میلیلیتر سیروپ کارامل + دبل اسپرسو؛ (تزئین با سس کارامل).
لاته کارامل یک نوشیدنی لوکس است. کف لیوان یا فنجان را با سس کارامل تزئین کنید. سیروپ کارامل را به شیر اضافه کرده و آن را بخاردهی کنید. این شیر طعمدار را روی اسپرسو بریزید. معمولاً روی فوم لاته را نیز با کمی سس کارامل تزئین میکنند. نتیجه یک لاته شیرین و گرم با نتهای کاراملی است.

لاته زعفرانی
۱۸۰ میلیلیتر شیر گرم + ۵-۱۰ میلیلیتر سیروپ زعفران یا کمی زعفران دمکرده + دبل اسپرسو.
لاته با طعم ایرانی! کمی زعفران دمکرده غلیظ یا سیروپ زعفران را به شیر گرم اضافه کرده و مخلوط کنید. این شیر معطر را روی اسپرسو بریزید. این نوشیدنی رنگ و عطر بینظیری دارد و یک ترکیب منحصر به فرد شرقی-غربی محسوب میشود.
آموزش کامل لاته پسته زعفرانی !

لاته توتفرنگی
۱۵ میلیلیتر پوره توتفرنگی (کف لیوان) + ۲۵۰ میلیلیتر شیر سرد + یخ فراوان + دبل اسپرسو (خنکشده).
یک لاته میوهای و تابستانی. سس یا پوره توتفرنگی تازه را کف لیوان بریزید، سپس شیر سرد و در نهایت یک شات اسپرسو را اضافه کنید تا لایههای رنگی زیبایی ایجاد شود. این نوشیدنی سرد، کمی ترش و شیرین است و بافت میوهای دارد.

لاته رژیمی
۱۸۰ میلیلیتر شیر کمچرب یا شیر گیاهی (بدون شکر) + شیرینکننده رژیمی + دبل اسپرسو.
برای تهیه لاته رژیمی، از شیر کمچرب، شیر بادام یا شیر جو دوسر (به جای شیر پرچرب) و شیرینکنندههای بدون کالری (مانند استویا یا اریتریتول) به جای شکر یا سیروپ معمولی استفاده کنید. این لاته کمکالری است و برای افرادی که رژیم غذایی دارند مناسب میباشد.
لاته نوتلا
۱ قاشق غذاخوری نوتلا (حلشده در شیر گرم) + ۱۸۰ میلیلیتر شیر گرم + دبل اسپرسو.
این لاته یک دسر نوشیدنی کامل است! یک تا دو قاشق نوتلا را با شیر گرم ترکیب کرده و کاملاً هم بزنید تا ذوب شود. این شیر شکلاتی-فندقی را با اسپرسو مخلوط کنید. لاته نوتلا بسیار غلیظ، شکلاتی و مقوی است.

