آیس کافی، نوشیدنی محبوب و خنکی که در روزهای گرم سال بهترین انتخابه. این نوشیدنی پرطرفدار، از یک قهوه ساده تا ترکیبات پیچیده و دسری، تنوع بیپایانی داره. در شهباز کافی، ما ۱۵ روش خلاقانه و آسان برای تهیه آیس کافی رو به شما آموزش میدیم تا بتونید بهترین تجربه خنک و دلپذیر رو با قهوه داشته باشید.
۱. آیس کافی کلاسیک (روش اصلی و پایه)
آیس کافی کلاسیک، پایهایترین و محبوبترین روش برای لذت بردن از قهوه سرده. این روش ساده و سریع، طعم اصیل قهوه رو با خنکی یخ ترکیب میکنه.
یک شات قهوه داغ (فرنچ پرس، فیلتری یا اسپرسو) + شیر (اختیاری) + شکر (اختیاری) + یخ.
- قهوه مورد علاقه خودتون رو دم کنید و بذارید کمی خنک بشه.
- یک لیوان رو پر از یخ کنید.
- قهوه خنک شده رو روی یخها بریزید.
- اگر دوست دارید، شیر یا شکر اضافه کنید و هم بزنید.
| ماده مغذی | مقدار |
| کالری | ۲-۵ |
| قند | ۰ |
| کافئین | ۹۰-۱۵۰ |
۲. آیس آمریکانو
آیس آمریکانو، نسخهای خنک از آمریکانوی داغه که طعم اسپرسو رو با رقیقشدگی آب سرد به تعادل میرسونه و یک نوشیدنی سبک و باطراوت رو فراهم میکنه.
۱-۲ شات اسپرسو + آب سرد + یخ.
- یک لیوان رو با یخ پر کنید.
- آب سرد رو به لیوان اضافه کنید (به اندازه دلخواه).
- اسپرسو رو مستقیم روی آب و یخ بریزید.
ارزش غذایی (حدودی):
| ماده مغذی | مقدار |
| کالری | ۳-۸ |
| قند | ۰ |
| کافئین | ۶۰-۱۰۰ |

۳. آیس لاته
آیس لاته، یکی از پرطرفدارترین نوشیدنیهای سرد کافیشاپهاست که ترکیب شیرین و خامهای شیر سرد با اسپرسو، اون رو به انتخابی عالی برای هر زمانی از روز تبدیل میکنه.
۱-۲ شات اسپرسو + ۱۵۰-۲۰۰ میل شیر سرد + یخ.
- یک لیوان رو با یخ پر کنید.
- شیر سرد رو به لیوان اضافه کنید.
- اسپرسو رو به آرامی روی شیر و یخ بریزید. میتونید هم بزنید تا ترکیب بشه.
ارزش غذایی (حدودی – با شیر کمچرب):
| ماده مغذی | مقدار |
| کالری | ۸۰-۱۲۰ |
| قند | ۱۲-۱۸ |
| کافئین | ۶۰-۱۰۰ |
۴. آیس کاپوچینو
آیس کاپوچینو، نسخهای خنک و پرفوم از کاپوچینوی داغه که بافت خامهای فوم شیر سرد، تجربهای متفاوت و لذتبخش رو فراهم میکنه.
۱-۲ شات اسپرسو + ۱۰۰-۱۵۰ میل شیر سرد (فومدار شده) + یخ.
- یک لیوان رو با یخ پر کنید.
- شیر سرد رو با همزن دستی یا فرنچ پرس فومدار کنید (فوم سرد).
- اسپرسو رو به لیوان حاوی یخ اضافه کنید.
- شیر فومدار شده رو به آرامی روی اسپرسو و یخ بریزید.
ارزش غذایی (حدودی – با شیر کمچرب):
| ماده مغذی | مقدار |
| کالری | ۷۰-۱۰۰ |
| قند | ۱۰-۱۵ |
| کافئین | ۶۰-۱۰۰ |
۵. آیس موکا
آیس موکا، ترکیب دلپذیر قهوه، شکلات و شیره که یک نوشیدنی شیرین و دسری رو خلق میکنه و برای عاشقان شکلات گزینهای بینظیره.
۱-۲ شات اسپرسو + ۱-۲ قاشق غذاخوری سس شکلات + ۱۵۰ میل شیر سرد + یخ + خامه فرم گرفته (اختیاری).
- سس شکلات رو ته لیوان بریزید.
- لیوان رو با یخ پر کنید.
- شیر سرد رو به لیوان اضافه کنید.
- اسپرسو رو روی شیر و یخ بریزید و هم بزنید.
- با خامه فرم گرفته و کمی سس شکلات تزئین کنید.
ارزش غذایی (حدودی):
| ماده مغذی | مقدار |
| کالری | ۱۸۰-۳۰۰ |
| قند | ۲۵-۴۰ |
| کافئین | ۶۰-۱۰۰ |
۶. کلد برو
کلد برو، روشی برای تهیه قهوه سرده که با خیساندن قهوه در آب سرد برای ساعتها، طعمی بسیار نرم، شیرین و با اسیدیته پایین رو ایجاد میکنه و بسیار غلیظه.
کنستانتره کلد برو + آب سرد یا شیر + یخ.
- قهوه آسیابشده درشت رو با آب سرد در یک ظرف بریزید (نسبت ۱:۸ تا ۱:۱۶ قهوه به آب).
- برای ۱۲ تا ۲۴ ساعت در یخچال بذارید.
- مخلوط رو فیلتر کنید تا کنستانتره کلد برو به دست بیاد.
- کنستانتره رو با آب یا شیر و یخ رقیق کنید و سرو کنید.
ارزش غذایی (حدودی – برای کلد برو سیاه):
| ماده مغذی | مقدار |
| کالری | ۵-۱۰ |
| قند | ۰ |
| کافئین | ۲۰۰-۴۰۰ (بسته به رقت) |
۷. آیس کارامل ماکیاتو
آیس کارامل ماکیاتو، نوشیدنی لایهلایه و شیرین با طعم کارامل و وانیله که با ظاهر جذابش، لذت نوشیدن قهوه رو دوچندان میکنه.
۱-۲ شات اسپرسو + ۱۵۰ میل شیر سرد + ۱-۲ قاشق سس کارامل + کمی شربت وانیل + یخ.
مراحل تهیه:
- شربت وانیل رو ته لیوان بریزید.
- لیوان رو با یخ پر کنید.
- شیر سرد رو روی یخها بریزید.
- اسپرسو رو به آرامی و روی شیر اضافه کنید تا لایهها مشخص بشن.
- با سس کارامل روی نوشیدنی رو تزئین کنید.
ارزش غذایی (حدودی):
| ماده مغذی | مقدار |
| کالری | ۲۰۰-۳۵۰ |
| قند | ۳۰-۵۰ |
| کافئین | ۶۰-۱۰۰ |

۸. آیس کافی با بستنی (آفوگاتو سرد)
آیس کافی با بستنی، یک دسر-نوشیدنی خوشمزه و کلاسیکه که تلخی قهوه رو با شیرینی و خنکی بستنی وانیلی ترکیب میکنه.
۱-۲ شات اسپرسو یا قهوه غلیظ + ۱-۲ اسکوپ بستنی وانیلی + یخ (اختیاری).
مراحل تهیه:
- اسکوپهای بستنی رو ته لیوان بریزید.
- اگر دوست دارید، چند تکه یخ اضافه کنید.
- اسپرسو یا قهوه داغ رو مستقیماً روی بستنی بریزید تا کمی ذوب بشه.
ارزش غذایی (حدودی):
| ماده مغذی | مقدار |
| کالری | ۱۵۰-۲۵۰ |
| قند | ۲۰-۳۵ |
| کافئین | ۶۰-۱۰۰ |
۹. آیس کافی با فوم سرد (Cold Foam)
آیس کافی با فوم سرد، قهوهای خنکه که با یک لایه کرمی و پفدار از فوم شیر سرد تزئین میشه و بافتی بینظیر رو ایجاد میکنه.
قهوه سرد دمکشیده (یا آیس آمریکانو/لاته) + ۵۰-۱۰۰ میل شیر سرد + کمی شیرینکننده (اختیاری).
مراحل تهیه:
- قهوه سرد مورد نظر خودتون رو آماده کنید و در لیوان حاوی یخ بریزید.
- شیر سرد و شیرینکننده رو در فومساز سرد (یا فرنچ پرس/همزن) هم بزنید تا فوم پفدار بشه.
- فوم رو به آرامی روی قهوه سرد بریزید.
ارزش غذایی (حدودی – با شیر کمچرب):
| ماده مغذی | مقدار |
| کالری | ۵۰-۱۰۰ |
| قند | ۵-۱۰ |
| کافئین | ۹۰-۱۵۰ |
۱۰. آیس کافی لیموناد
آیس کافی لیموناد، یک نوشیدنی بسیار باطراوت و انرژیبخشه که ترشی لیموناد رو با تلخی قهوه ترکیب میکنه و برای روزهای گرم عالیه.
۱ شات اسپرسو + ۱۵۰-۲۰۰ میل لیموناد خانگی یا آماده + یخ.
مراحل تهیه:
- یک لیوان رو با یخ پر کنید.
- لیموناد رو به لیوان اضافه کنید.
- اسپرسو رو به آرامی روی لیموناد و یخ بریزید. میتونید هم بزنید تا ترکیب بشه.
ارزش غذایی (حدودی):
| ماده مغذی | مقدار |
| کالری | ۸۰-۱۵۰ |
| قند | ۱۵-۳۰ |
| کافئین | ۶۰-۱۰۰ |
۱۱. آیس قهوه با شیر نارگیل
آیس قهوه با شیر نارگیل، نوشیدنی خنک و کرمی با طعم استواییه که شیر نارگیل به اون بافت و عطری خاص میده.
۱ شات قهوه سرد (یا اسپرسو) + ۱۵۰-۲۰۰ میل شیر نارگیل سرد + یخ.
مراحل تهیه:
- یک لیوان رو با یخ پر کنید.
- شیر نارگیل سرد رو به لیوان اضافه کنید.
- قهوه سرد یا اسپرسو رو روی شیر نارگیل و یخ بریزید.
ارزش غذایی (حدودی – با شیر نارگیل قوطی):
| ماده مغذی | مقدار |
| کالری | ۱۲۰-۲۰۰ |
| قند | ۱-۵ |
| کافئین | ۹۰-۱۵۰ |
۱۲. آیس کافی دارچینی
آیس کافی دارچینی، ترکیب دلنشین قهوه سرد با عطر و طعم گرم دارچینه که یک نوشیدنی معطر و آرامشبخش رو ایجاد میکنه.
۱ فنجان قهوه سرد دمکشیده + ۱/۲ قاشق چایخوری پودر دارچین + شیر و شکر (اختیاری) + یخ.
مراحل تهیه:
- قهوه رو دم کنید و بذارید خنک بشه.
- پودر دارچین رو به قهوه خنک شده اضافه کنید و هم بزنید.
- لیوان رو با یخ پر کنید و قهوه دارچینی رو روش بریزید.
- شیر یا شکر اضافه کنید.
ارزش غذایی (حدودی):
| ماده مغذی | مقدار |
| کالری | ۵-۱۰ |
| قند | ۰-۱ |
| کافئین | ۹۰-۱۵۰ |
۱۳. آیس کافی وانیلی
آیس کافی وانیلی، یک نوشیدنی کلاسیک و شیرینه که با عطر وانیل، طعمی دلپذیر و آشنا رو برای دوستداران قهوه فراهم میکنه.
۱-۲ شات اسپرسو + ۱۵۰-۲۰۰ میل شیر سرد + ۱ قاشق غذاخوری شربت وانیل + یخ.
مراحل تهیه:
- شربت وانیل رو ته لیوان بریزید.
- لیوان رو با یخ پر کنید.
- شیر سرد رو به لیوان اضافه کنید.
- اسپرسو رو به آرامی روی شیر و یخ بریزید و هم بزنید.
ارزش غذایی (حدودی):
| ماده مغذی | مقدار |
| کالری | ۱۵۰-۲۵۰ |
| قند | ۲۰-۳۵ |
| کافئین | ۶۰-۱۰۰ |
۱۴. آیس قهوه فانتزی با خامه
آیس قهوه فانتزی با خامه، یک نوشیدنی دسری و لوکسه که با خامه فرم گرفته و سسهای طعمدار، تجربهای شیرین و مجلل رو ارائه میده.
۱ فنجان آیس لاته/موکا + خامه فرم گرفته + سس کارامل/شکلات/آجیل خرد شده برای تزئین.
مراحل تهیه:
- آیس لاته یا آیس موکا خودتون رو آماده کنید.
- روی اون رو با مقدار زیادی خامه فرم گرفته تزئین کنید.
- با سسهای طعمدار یا آجیل خرد شده روی خامه رو بپوشونید.
ارزش غذایی (حدودی):
| ماده مغذی | مقدار |
| کالری | ۲۵۰-۴۵۰ |
| قند | ۳۰-۶۰ |
| کافئین | ۶۰-۱۰۰ |
۱۵. آیس کافی با آبمیوه (مثال: پرتقال یا سیب)
آیس کافی با آبمیوه، ترکیبی غیرمعمول اما جالب از طعم قهوه با شیرینی و ترشی میوههاست که یک تجربه متفاوت و باطراوت رو بهتون میده.
۱ شات اسپرسو + ۱۵۰-۲۰۰ میل آبمیوه دلخواه (پرتقال، سیب، گریپفروت) + یخ.
مراحل تهیه:
- یک لیوان رو با یخ پر کنید.
- آبمیوه خنک رو به لیوان اضافه کنید.
- اسپرسو رو به آرامی روی آبمیوه و یخ بریزید.
ارزش غذایی (حدودی):
| ماده مغذی | مقدار |
| کالری | ۹۰-۱۸۰ |
| قند | ۱۵-۳۵ |
| کافئین | ۶۰-۱۰۰ |
