مجله

بهترین ترکیب قهوه عربیکا و روبوستا |معروف ترین میکس قهوه

بهترین ترکیب قهوه عربیکا و روبوستا

قهوه، نوشیدنی محبوب میلیون‌ها نفر در سراسر جهان، دنیایی گسترده و متنوع از طعم‌ها و رایحه‌ها را در خود جای داده است. دو گونه اصلی قهوه، عربیکا و روبوستا، هر یک ویژگی‌های منحصر به فردی دارند که بر طعم نهایی نوشیدنی تأثیر می‌گذارند. ترکیب این دو گونه، هنر پیچیده‌ای است که می‌تواند طیف وسیعی از طعم‌ها را از تلخی غنی تا شیرینی ملایم ایجاد کند. به عنوان یک متخصص میکس دانه ها، در این مقاله قصد بهترین ترکیب قهوه عربیکا و روبوستا را متناسب با ذائقه شما معرفی میکنیم تا در خرید قهوه اسپرسو انتخاب درستی داشته باشید.

تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا

بیایید نگاهی گذرا به دو گونه اصلی قهوه، یعنی عربیکا و روبوستا بیندازیم. قهوه عربیکا به دلیل طعم قوی، ترشی اسیدیته ای بیشتر و عطر پیچیده‌، شناخته می شود. دانه‌های عربیکا معمولاً در ارتفاعات بالاتر کشت می‌شوند و طعم‌های میوه‌ای، گل‌دار یا شکلاتی را به ارمغان می‌آورند. از طرف دیگر، قهوه روبوستا طعم ملایم، تلخی بیشتر و کافئین بالاتری دارد. این دانه‌ها معمولاً در ارتفاعات پایین‌ تر کشت می‌شوند و طعم‌های خاکی و آجیلی را دارند. در ترکیب ها، معمولاً از هر دو گونه استفاده می‌شود تا تعادلی بین طعم و کافئین ایجاد شود. با این حال، نسبت دقیق این ترکیب به عوامل مختلفی مانند ذائقه شخصی، روش رست و نوع آسیاب قهوه بستگی دارد.

معروف ترین ترکیب ها

در میان این همه ترکیب، برخی از آن‌ها به دلیل محبوبیت و تعادل خوبی که بین طعم و کافئین ایجاد می‌کنند، معروف‌تر هستند. به عنوان مثال، ترکیب 70/30 روبوستا به این معنی که 70 درصد روبوستا و 30 درصد عربیکا در این ترکیب استفاده می‌شود، یکی از محبوب‌ترین ترکیب‌ها در ایران است. این ترکیب، طعم قوی و کافئین بالایی دارد و برای افرادی که به دنبال یک قهوه پر انرژی هستند، مناسب است. همچنین، ترکیب 50/50 نیز بسیار محبوب است و طعم متعادلی بین تلخی روبوستا و شیرینی عربیکا ایجاد می‌کند. ترکیباتی با عربیکا بیشتر وجود دارند که کیفیت بالایی را دارا هستند. این ترکیبات مزه ترش و میوه خالص تری میدهند مانند 80 یا 100 درصد عربیکا.

نسبت عربیکا به روبوستاویژگی‌های طعم و عطرمناسب برای
100% عربیکاطعم ملایم، اسیدیته بالا، عطر میوه‌ای و گلدارقهوه‌های فیلتر، فرانس‌پرس، قهوه ترک
80% عربیکا – 20% روبوستاتعادل بین طعم ملایم عربیکا و تلخی روبوستا، عطر غنی‌تراسپرسو، کاپوچینو، لاته‌
50% عربیکا – 50% روبوستاطعم قوی و جسورانه، تلخی متوسط، کافئین بالااسپرسو، آمریکانو، قهوه سرد
30% عربیکا – 70% روبوستاطعم تلخ و قوی، کافئین بسیار بالا، بدن سنگیناسپرسو کنسانتره، قهوه‌های ترکیبی با شیر فراوان

با بهترین ترکیب قهوه ترک، یک فنجان قهوه ترک اصیل را در خانه خود آماده کنید.

ترکیبات با عربیکا ۶۰،۷۰ یا ۸۰ درصد

ترکیبات قهوه‌ که عمدتا از عربیکا تشکیل شده عطر و طعم میوه ای مرکباتی دارند و به دلیل مقداری روبوستا، بادی و خامه خوبی هم دارند. پروفایل عطر و طعم عربیکا در حال تکامل است و به سمت رایحه‌های پیچیده‌تر مانند گل و میوه و همچنین افزایش ترشی حرکت می‌کند. استفاده از روبوستا به ایجاد خامه مناسب اسپرسو کمک کرده و بادی قوی به آن می‌بخشد که برای تهیه قهوه با شیر یا سرد مناسب است. طعم قوی این میکس برای اسپرسو، یا لانگو مناسب است و معمولا نیازی به شکر ندارد.

میکس قهوه عربیکا و روبوستا

ترکیبات متعادل با 50 تا 60 درصد روبوستا

ترکیباتی که 50 تا 60 درصد روبوستا دارند، ترکیبات متعادلی محسوب می‌شوند. در این ترکیبات، ویژگی‌های روبوستا همچنان قوی است، اما عطرها و طعم‌های ظریف عربیکا شروع به درخشش می‌کنند. طعم قهوه با نت‌های شکلات شیری، میوه خشک و عسل غنی‌تر می‌شود و به طور کلی طیف بویایی پیچیده‌تری پیدا می‌کند. خامه اسپرسو غلیظ است، بدنه قوی دارد و ترشی آن متعادل است. بسته به سلیقه فردی، این نوع قهوه هم به صورت گرم و هم سرد و با یا بدون شیر خوش طعم است.

هنوز این سوال را در ذهن دارید: قهوه ۶۰ ۴۰ یعنی چی؟

ترکیبات با درصد بالای روبوستا: 90، 80 یا 70 درصد

ترکیباتی که 90، 80 یا 70 درصد روبوستا دارند، طعم غالب روبوستا را به همراه خود دارند. عربیکا در این ترکیبات تنها نقش افزودن چندین لمس معطر و دلپذیر را ایفا می‌کند. در کام، طعم‌های غلات، چوب خاکی، بادام بو داده و احتمالا شکلات تلخ و کاکائو احساس می‌شود. به طور معمول، این ترکیبات اسیدیته کمتری دارند اما کافئین بیشتری را شامل می‌شوند. این ترکیبات به خوبی در نوشیدنی‌هایی که به شیر نیاز دارند، عمل می‌کنند و با افزودن کمی شکر بهتر می‌شوند. کرم این ترکیبات بسیار غلیظ و قوی است که برای قهوه سرد عالی هستند. همچنین برای لاته آرت نیز مناسب می باشند.

قهوه ۹۰ ۱۰ چیست؟ درمان کمبود انرژی و تمرکز!

ترکیبات با درصد بالای عربیکا: 90 تا 100 درصد

ترکیباتی که 90 تا 100 درصد از عربیکا تشکیل شده‌اند، غالبیت عربیکا را به همراه دارند. این ترکیبات منجر به انفجاری خوشایند از طعم‌های غنی و معطر و احساس لطافت بیشتر روی زبان می‌شوند، گاهی اوقات همراه با اسیدیته قابل توجه. با این حال، بدنه این ترکیبات به طور قطع ضعیف‌تر است و کرم ممکن است تغییر کند. برخی از ترکیبات اسپرسو عالی در این دسته وجود دارند که می‌توانند اسپرسو بسیار خوش طعم تولید کنند، اما به دلیل کمبود بدنه، نتیجه اغلب در نوشیدنی‌های سرد رضایت‌بخش نیست.

ترکیب عربیکا و روبوستا

رست قهوه در ترکیب روبوستا و عربیکا

بهترین راه این است که روبوستا و عربیکا را جداگانه رست کنیم اما درجه رست یکسانی داشته باشند. یکی از سخت‌ترین سوال‌ها در مورد برشته کردن و ترکیب قهوه این است که هر ترکیب‌کننده یا برشته‌کننده راهی را انتخاب می‌کند که فکر می‌کند به نتیجه دلخواه می‌رسد. بنابراین، پس از آزمایش‌های دقیق، برخی افراد تصمیم می‌گیرند قبل از برشته کردن، دانه‌ها را ترکیب کنند، در حالی که برخی دیگر عربیکا و روبوستا را به صورت جداگانه یا حتی هر کدام از انواع خاص تشکیل‌دهنده ترکیب را به صورت جداگانه برشته می‌کنند. در حالی که طرفداران روش اول ادعا می‌کنند که طعم «گرد» و یکنواخت‌تر است، روش دوم این مزیت را دارد که برشته‌کننده می‌تواند به اندازه دلخواه از هر نوع برشته کند و پروفایل طعم دقیق مورد نظر هر نوع را تولید کند. مهم است که توجه داشته باشید که نه عربیکا و نه روبوستا پروفایل برشته خاصی ندارند زیرا همه آنها به پروفایل طعمی که می‌خواهیم پس از برشته کردن و حتی پس از ترکیب داشته باشیم بستگی دارند. ما گزینه‌های زیادی داریم و یک جهان بی‌نهایت از قهوه برای کاوش، بنابراین مهم است که همیشه قهوه‌ای را که شایسته آن هستیم، بنوشیم.

نوشته قبلی

بهترین میکس قهوه با کافئین بالا کدام ترکیب است؟

نوشته بعدی

بهترین ترکیب قهوه ترک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید