آيا شما هم در کافی شاپ قهوه ترش مزه فوق العاده خورده اید و برایتان سوال شده کدام قهوه ترش است؟ طعم ترش قهوه به دو دسته تقسیم میشود. ترشی خوش طعم و ترشی نامناسب. قهوه ترش خوش طعم به دلیل اسید های موجود در دانه ها چنین مزه ای دارد. معمولا دانه های عربیکا اسیدیته بالا دارند. ترشی نامناسب و زننده قهوه به دلیل مختلف از جمله دم آوری، رست و فراوری غیر صحیح به وجود می آيد.
تفاوت اسیدیته قهوه و ترشی
اسیدیته و ترشی دو مفهوم مرتبط اما مجزا هستند. اسیدیته قهوه به میزان اسیدهای موجود در دانه قهوه اشاره دارد. این اسیدها طعمهای مختلفی را به دانه ها میدهند، از جمله طعمهای میوهای، گلدار و مرکباتی. اسیدیته یک ویژگی اندازه گیریپذیر است و با استفاده از دستگاه pH متر میتوان آن را اندازهگیری کرد. قهوه عربیکا به طور کلی اسیدیته بالاتری نسبت به روبوستا دارد. اما ترشی ممکن است حس زننده ای به دلیل دم آوری به روش نادرست باشد.
اسیدیته قهوه
به علت اسید های موجود در قهوه طعمی تیز، تازه و میوه ای در نوشیدنی خود حس می کنید. اسیدیته به دلایل مختلفی ایجاد می شود. مثل درصد عربیکا و روبوستا، خاستگاه، فرآوری و مقدار رست. مزه خوشایند،تازه و تیز از اسیدیته قهوه است. طعم میوه ای و مرکباتی برای اسیدیته بالا است. اسیدیته مزه خوبی است که به دنبال آن هستید. باریستا هایی که به طور تخصصی تر کار میکنند نوشیدنی با اسیدیته و طعم مرکباتی تحویل شما میدهند اما تازه وارد ها قهوه ترش مزه و زننده آماده میکنند.
ترشی قهوه
طعم غیرقابل قبول و زننده که بیشتر به دلیل رست و روش دم کردن نامناسب ایجاد می شود. ترشی قهوه باعث احساس ناخوشایند هنگام نوشیدن آن می شود. اگر نوشیدنی باعث بی حسی روی زبانتان شد و دهان و چشمانتان جمع شد، حس بدی در گلویتان ایجاد و در کل حس دل ناپذیر را تجربه کردید آن یک ترشی زننده است اما اسیدیته حس ترشی دلپذیری دارد. مختصر بخواهیم بگوییم اسیدیته ماننده خوردن یک بستنی ترش میوه مانندی دارد اما ترشی نامطلوب مانند خوردن میوه یا خوراکی خراب شده است.
ترکیب قهوه ترش با طعم میوه ای اما کافئین بالا!
قیمت اسپرسو ۵۰ ۵۰
دلایل طعم ترش قهوه
همان طور در بخش قبل خواندیم متوجه شدیم طعم ترش قهوه می تواند هم دلپذیر باشد و هم نامناسب باشد و تفاوت حسی این دو را برایتان شرح دادیم. علت ترش بودن قهوه به دو دسته “عوامل ذاتی” و “عوامل انسانی” تقسیم می شود.
- نوع دانه : همان طور که میدانید دانه عربیکا به طور طبیعی اسیدیته و طعم ترش بیشتری نسبت به روبوستا دارد.
- خاستگاه (محل کشت) قهوه ترش معمولا در ارتفاعات بالاتر رشد می کند که اسیدیته و طعم ترش بیشتری دارند مانند اتیوپی.
- فرآوری: فرآوری می تواند بر اسیدیته آن تأثیر بگذارد. به طور کلی، فرآوری شده شسته شده اسیدیته و طعم ترش بیشتری نسبت به قهوه های فرآوری شده خیس دارند.
- رست : رست روشن ترشی بیشتری دارد نسب به رست های تیره و دارک که طعم تلخ دارند.
- آسیاب: آسیاب ریزتر باعث عصاره گیری بیشتر و طعم ترش تر خواهد داشت.
- روش دم کردن: روش های ناشیانه و نادرست دم کردن قهوه، مانند استفاده از آب داغ یا دم کردن بیش از حد، می تواند طعم ترش قهوه را افزایش دهد.
- کیفیت آب: استفاده از آب با کیفیت پایین، مانند آب تصفیه نشده یا آب با املاح زیاد در دم کردن، می تواند ترشی قهوه را افزایش دهد.
- تازگی: عموما قهوه های کهنه مانند بقیه مواد غذایی قدیمی ترشی بیشتری دارند.
کدام قهوه طعم ترش دارد؟
قهوههای زیادی وجود دارند که این طعم را دارا هستند، شما با انتخاب های مختلف میتوانید به طعم دلخواه خودتان برسید. قهوههای عربیکا به طور طبیعی اسیدیته بیشتری نسبت به قهوههای روبوستا دارند و به همین دلیل طعم ترشتری دارند. دانه قهوه عربیکا که در ارتفاعات بالا رشد میکنند، مانند آنهایی که در اتیوپی، کنیا و کلمبیا رشد میکنند، به دلیل اسیدیته بالا به طعم ترش و تازه اش معروف هستند. قهوههای فرآوری شده شستهشده اسیدیته بیشتری نسبت به فرآوری شده خیس دارند. به این دلیل که فرآیند شستشو اسیدهای بیشتری را از دانه ها خارج می کند.قهوه های رست روشن اسیدیته بیشتری نسبت به رست تیره دارند. زیرا رست بیشتر باعث از بین رفتن اسید های موجود در دانه ها می شود و طعم آن به تلخی می زند. قهوه اتیوپی به دلیل طعم میوهای و مرکباتی با اسیدیته قوی شناخته شده است. کنیا طعمی تند و میوه ای با اسیدیته متعادل دارد. کلمبیا ط عمی میوه ای و توت فرنگی با اسیدیته روشن دارد. معمولا قهوه های ترش، قهوه کافئین بالا نیستند.
عربیکا ترش است یا روبوستا؟
به طور خلاصه بخواهیم بگوییم قهوه عربیکا ترشی بیشتر، عطر و طعم پیچیده تر و در مقابل روبوستا طعم تلخ و اسیدیته کمتری دارد. عربیکا به دلیل اسیدیته طبیعی بالاتر، طعم ترشتری نسبت به روبوستا دارد. این طعم عربیکا، به نوعی مشخصه این گونه از دانه محسوب میشود و اغلب با طعمهای میوهای، گلدار و مرکباتی همراه است. بسیاری از افراد، این ترشی ملایم و دلپذیر را یکی از دلایل اصلی ترجیح دادن دانه عربیکا میدانند. اما آیا روبوستا به طور کامل فاقد ترشی است؟ پاسخ این پرسش، کمی پیچیدهتر است. در حالی که روبوستا به طور معمول تلخی بیشتری نسبت به عربیکا دارد، برخی از گونههای روبوستا نیز میتوانند اسیدیته قابل توجهی داشته باشند. با این حال، معمولا کمتر از عربیکا است و اغلب با طعمهای تلخ، چوبی و گاهی اوقات فلزی همراه است.
اسپرسو ترش
اسپرسو ترش، یک تجربه طعم متمایز و جذاب برای علاقهمندان به قهوه است. این نوع اسپرسو به دلیل فرآوری خاص دانههای قهوه و روش دمآوری منحصربهفرد، طعمی ترش و میوهای پیدا میکند. اسیدیته بالا در اسپرسو ترش نه تنها باعث ایجاد طعم دلپذیری میشود، بلکه حاوی مقادیر زیادی آنتیاکسیدان نیز هست.
برای تهیه اسپرسو ترش، بهتر است از دانه های قهوه عربیکا با رست روشن استفاده کنید. این دانهها به دلیل ویژگیهای ذاتیشان، اسیدیته بیشتری نسبت به دانههای روبوستا دارند و طعمهای میوهای و مرکباتی مشخصی را ایجاد میکنند. همچنین، رست روشن باعث حفظ اسیدیته طبیعی دانهها میشود و طعمهای پیچیدهتری را در فنجان قهوه شما ایجاد میکند.
اما اگر ترشی قهوه شما بیش از اندازه شد و طعم زننده ای داشت، مشکل حتما در دم آوری می باشد. در ادامه به روش موثر رفع این مشکل اشاره کرده ایم.
خرید قهوه ۱۰۰ عربیکا برای دوستداران عطر و طعم اسیدیته دار اسپرسو!
4 روش موثر برای از بین بردن ترشی قهوه
هر فرد از ذائقه و سلیقه متفاوتی برخوردار است. ممکن است کسی از رنگ آبی خوشش بیاید و دیگری از قرمز. ممکن است کسی طعم تلخ دوست داشته باشد و دیگری نه. البته باید توجه داشته باشید این ترشی و تلخی زننده نباشد. در ادامه ۴ ترفند حرفه ای برای از بین بردن ترشی قهوه برای شما به همراه دلایل آن اورده ایم.
- قهوه با درجه آسیاب ریزتر تهیه کنید: هرچه اسیاب ریزتر باشند، زمان کمتری برای استخراج طعم متعادل لازم است. یعنی باعث کند شدن خروج آب در روش های دم آوری می شود. آسیاب ریزتر سطح تماس بیشتری بین دانه ها و آب ایجاد می کند. این امر باعث می شود که اسیدهای موجود در قهوه سریعتر از دانه هایی با آسیاب درشت تر خارج شوند. همچنین به آب اجازه می دهد تا به طور کامل تر به ذرات نفوذ کند و طعم ها و اسیدهای بیشتری را عصاره گیری کند.
- زمان دم کردن قهوه را بیشتر کنید: با افزایش زمان دم کردن، آب فرصت بیشتری برای استخراج طعم ها ایجاد می شود.یعنی علاوه بر طعم ترش، مزه های تلخ و شیرین بیشتری به نوشیدنی شما اضافه می شود و جلو ترش شدن را می گیرد و طعم متعادل خواهید داشت. اسیدهای موجود دردانه ها ابتدای خارج می شوند. با افزایش زمان دم آوری، اسیدهای بیشتری استخراج می شوند، اما طعم نوشیدنی به دلیل تعادل با طعم های دیگر، ترش نمی شود.
- دمای مناسب: دمای مناسب برای درست کردن قهوه ۹۱ تا ۹۶ درجه سانتی گراد می باشد و بهتر است با کاملا جوش امده با ۱۰۰ درجه سانتی گراد نوشیدنی خود را اماده نکنید.
- کمى آب بیشتر استفاده کنید : اضافه کردن کمی آب به این معنی است که آب بیشتری برای حل شدن وجود دارد، بنابراین هر کدام از ذرات آسیاب شده راحت به آب تازه برای عصاره گیری دسترسی پیدا می کنند. همچنین در بعضی روش های دم کردن قهوه، اضافه کردن آب باعث افزایش زمان اماده شدن می شود، زیرا ریختن آب بیشتر زمان بیشتری می برد.
عوارض و خواص قهوه ترش
خواص
خواص قهوه ترش این است که به دلیل اسیدیته بالا، سرشار از آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان ها به محافظت از بدن در برابر آسیب سلولی و بیماری های مختلف مانند سرطان، بیماری های قلبی و عروقی و سکته مغزی کمک می کنند. همچنین کافئین موجود در می تواند به افزایش تمرکز و هوشیاری، افزایش متابولیسم و چربی سوزی کمک کند. برخی مطالعات نشان داده اند که این نوشیدنی محبوب می تواند خطر ابتلا به برخی بیماری ها مانند بیماری آلزایمر، پارکینسون و دیابت نوع 2 را کاهش دهد. برخی مطالعات نشان دادهاند که مصرف نوشیدنی با اسیدیته بالا میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد.
عوارض
قهوه ترش می تواند عوارضی مانند رفلاکس اسید معده، پوکی استخوان، بی خوابی، اضطراب و سردرد در برخی افراد ایجاد کند. اگر از مشکلات گوارشی مانند رفلاکس اسید معده رنج می برید، بهتر است ازاین نوشیدنی استفاده نکنید. مصرف زیاد اسپرسو با اسیدیته فراوان، میتواند جذب کلسیم را کاهش دهد و در طولانی مدت خطر پوکی استخوان را افزایش دهد. اگرمشکل خاص دیگری دارید بهتر است با پزشک تغذیه خود صحبت کنید.
چطوری قهومون مزه ترش میوه ای بده؟
از میکس قهوه با عربیکا بیشتر استفاده کنید. عصاره گیری رو به شکل اصولی انجام بدید تا همه مزه های قهوه استخراج بشه