موکاپات قهوه جوشی است که ویژگی های فوق العاده آن باعث شد به سرعت در سراسر جهان طرفدار پیدا کند. حتی الان در سال ۲۰۲۴ که دستگاه های قهوه ساز متفاوت و فوق پیشرفته ای آمده است، همچنان این قهوه جوش مورد استفاده افرادی زیادی قرار دارد. فرایند آسان، قهوه با کیفیت، هزینه کم و قابل حمل بودن آن باعث این محبوبیتش شده است. اما استفاده از قواعد و اصول خاصی دارد که خیلی هم پیچیده نیست. اگر میخواهید قهوه تان آب مزه ندهد یا طعم سوختگی در خود نداشته باشد، تا پایان این مقاله همراه ما باشید. علاوه بر طرز استفاده از موکاپات، آموزش انواع قهوه با این قهوه جوش را برایتان فراهم کرده ایم و نیاز به هیچ مقاله دیگر ندارید.
طرز تهیه قهوه با موکاپات
اول از همه برای درست کردن قهوه با موکاپات مواد لازم را فراهم آورید. شما تنها به پودر قهوه با درجه آسیاب متوسط-ریز، آب، شعله آتش و یک قهوه جوش موکا نیاز دارید. نکته بسیار مهم در تهیه قهوه ای خوش طعم با این دستگاه، انتخاب بهترین قهوه برای موکاپات است. نکته دیگه ای که باید توجه کنید ظرفیت دستگاه شما است. اگر برای چند نفر قهوه درست میکنید از موکاپات ۴ یا ۶ کاپ و اگر برای خودتان است قهوه جوش موکا ۲ یا ۳ کاپ کفایت می کند. اما برویم سراق اصل مطلب.
مراحل دم کردن قهوه با موکاپات
طرز استفاده از موکاپات بسیار ساده تر از چیزی است که فکر میکنید. همچنین پس از پایان مراحل دم کردن قهوه با موکاپات آن را با شیرِ، خامه و سیروپ ها میتوانید میکس کنید تا انواع مختلف نوشیدنی را اماده کنید. همان طور که گفتیم این کار بسیار ساده است. به طور کلی مخزن پایینی را تا سوپاپ آب پر کنید، بسکت را پر پودر قهوه مناسب کنید و روی شعله گاز بگذارید تا آب جوش امده از لوله میانی بیرون بیاید و تمام. در زیر مراحل تهیه قهوه با موکاپات را با جزئیات بیشتر توضیح داده ایم:
- پودر قهوه خود را در بسکت قهوه جوش موکا را تا لب با لب آن بریزید. پودر را در بسکت کمی با پشت قاشق فشرده کنید اما نه خیلی زیاد.
- مخزن زیرین دستگاه را ترجیحا با آب سماور یا آب داغ تصفیه شده تا زیر سوپاپ پر کنید.
- قهوه جوش موکا را روی شعله ملایم اجاق قرار دهید.
- درب آن را باز بگذارید تا سریع متوجه خارج شدن قهوه دم شده از لوله میانی دستگاه بشوید.
- به محض این که تمام قهوه آماده شما از لوله خارج شد آن را از روی اجاق بردارید تا نوشیدنی شما مزه سوختگی ندهد.
- قهوه شما آماده است. آن را درون فنجان بریزید و لذت ببرید.
در اخر این مقاله به نکات طلایی تهیه قهوه با موکاپات اشاره کرده ایم. اگر حس می کنید نوشیدنی شما مشکلی دارد حتما آن قسمت را هم مطالعه نمایید.
اگر به فکر خرید موکاپات هستید، به فروشگاه ما سر بزنید.
نسبت قهوه به آب در موکاپات: کمی حرفه ای تر
مخزنهای قهوه جوش موکا از نظر شکل و اندازه بسته به برند و سازنده متفاوت هستند. این روش دمآوری قهوه، یک روش کلاسیک با اصالت قوی ایتالیایی است که ما را مشتاق به انجام آن کرده است.
برای تهیه قهوه با موکاپات، نسبت استاندارد قهوه به آب معمولاً بین ۱ به ۱۰ تا ۱ به ۱۳ است. در این دستورالعمل، ما از موکاپات کلاسیک بیالتی (Bialetti) به عنوان استفاده کرده ایم که برای تهیهی ۶ فنجان قهوه، به ۳۰ گرم قهوه و ۳۰۰ گرم آب نیاز دارد.
اما اگر قهوه قوی تر میخواهید از نسبت ۷ به ۱ یا ۶ به ۱ استفاده کنید تا نوشیدنی شما غلیظ تر شود.
اگر به صورت چشمی کار میکنید و میخواهید نوشیدنی با کیفیتی داشته باشید. سواله در موکاپات چقدر آب بریزیم را اینگونه پاسخ میدهیم: تا زیر سوپاپ در دستگاه که در داخل مخزن مشخص است.
درست کردن انواع قهوه با موکاپات
حتما دلتان میخواهد نوشیدنی های مختلف کافئین دار که در کافی شاپ ها نوش جان کرده اید را به هزینه کمتر در خانه تان درست کنید. جای درستی آمده اید. همان طور که گفتیم طرز استفاده از موکاپات بسیار ساده است و با کمی خلاقیت میتوانید نوشیدنی های متنوع مناسب هر مکان و موقعیتی را آماده کنید. تا لذت ببرید و همچنین از شر هزینه های سرسام آور کافی شاپ ها راحت شوید.
طرز تهیه کاپوچینو با موکاپات
شاید فکر کنید طرز تهیه کاپوچینو با موکاپات کار پیچیده ای به نظر برسد. اما این نوشیدنی چیزی نیست جز ترکیب اسپرسو با شیر فوم دار. نحوه استفاده از موکاپات را در بالا توضیح دادیم. با همان روش، قهوه خودتان را آماده کنید. شیر را در ظرفی داغ کنید. نگذارید جوش بیاید. دما ۷۰ تا ۸۰ درجه سانتی گراد کافی است. شیر داغ را یا با استفاده از فرنچ پرس یا با یک همزن خانگی فوم دار( کف دار) میکنیم. قهوه و شیر فومدار را لیوان خود مخلوط کنید و تمام. اگر دوست داشته باشید، میتوانید شکر هم به این نوشیدنی اضافه کنید.
طرز تهیه لاته با موکاپات
طرز کار با موکاپات را که توضیح دادیم. فقط کافی است اسپرسو آماده شده را با شیر بدون کف یا شیری با فوم بسیار کم و نازک مخلوط کنید. اگر لاته اماده شده خود را با سیروپ نارگیل یا کارامل ترکیب کنید نیز نوشیدنی های دیگری تهیه کرده اید. اگر شیر سرد را با قهوه موکاپات خود مخلوط کردید، حتما چند تکه یخ در آن بریزید تا طعم بهتری داشته باشد.
طرز تهیه شیر قهوه با موکاپات
هیچوقت شیر را در موکاپات نریزید. این دستگاه فشار زیادی ایجاد نمیکند و به علت اینکه شیر چگالی بیشتری نسبت به آب دارد به مخزن بالایی نمیرود و از لایه ذرات قهوه عبور نخواهد کرد. پس بعد از دم کردن قهوه با موکاپات آن را با شیر مخلوط کنید. بر اساس ذائقه خودتان میتوانید شکر هم به این نوشیدنی اضافه کنید.
آيا قهوه دستگاه اسپرسو ساز و موکاپات یکی است؟
خیر، بیایید تفاوت قهوه اسپرسو ساز با موکاپات را برایتان بگویم. اگرچه هر دو برای تهیه قهوه غلیظ و با طعم قوی استفاده میشوند، اما تفاوتهای اساسی در نحوه عملکرد، طعم و کیفیت قهوه نهایی دارند. اسپرسوساز از فشار بخار آب برای عبور سریع آب داغ از قهوهی آسیاب شده ریز استفاده میکند و قهوهای غلیظ و کرمدار (اسپرسو) با طعم قوی و متمرکز تولید میکند. اگر قهوه جوش موکایی نیاز دارید که خامه نیز تحویلات بدهد، از صفحه تفاوت موکاپات و موکاکرم بازدید کنید.
موکاپات از فشار بخار آب که در اثر گرم شدن آب در محفظه پایینی ایجاد میشود، برای عبور آب داغ از قهوهی آسیاب شده متوسط استفاده میکند و قهوهای غلیظ با طعم قوی ولی بدون کرم تولید میکند. Moka pot قیمت کمتری دارد و در هرمکانی میتوان از آن بهره برد.
۱۰ نکته طلایی در دم کردن قهوه با موکاپات
دم کردن قهوه با این دستگاه کار بسیار پیچیده ای نمیباشد اما برای حرفه تر شدن در طرز استفاده از موکاپات، نکات طلایی برای شما فراهم کرده ایم تا نوشیدنی با کیفیت بالا داشته باشید و از آن لذت کافی را ببرید.
- طعم تلخ زیاد: پودر را در بسکت خیلی فشرده کردید یا رست دانه ها تیره بوده است.
- طعم ضعیف: آسیاب درشت یا رست خیلی روشن بوده.
- طعم سوختگی: دیر برداشتن قهوه جوش از روی شعله.
- از حرارت ملایم استفاده کنید تا قهوه تلخ نشود.
- از طعم دهندههایی مانند دارچین، وانیل یا پوست پرتقال برای افزودن طعم و عطر به قهوه خود استفاده کنید.
- به هیچ وجه شیر داخل موکاپات نریزید.
- از قهوه های فوری، ترک و اسپرسو با اسیاب خیلی ریز خودداری کنید.
- هنگامی که صدای قلقل شنیده شد، موکاپات را از روی حرارت بردارید.
- محفظه پایینی را تا زیر سوپاپ اطمینان از آب پر کنید.
- ترجیحا از آب سرد استفاده نکنید.
سوالات متداول در مورد استفاده از موکاپات
علت سوختن قهوه در موکاپات؟
یکی از دلایل اصلی سوختن قهوه در موکاپات، حرارت زیاد است. حرارت بیش از حد باعث میشود قهوه بیش از حد دم بکشد و طعم سوخته بگیرد. همچنین، آسیاب خیلی ریز قهوه و پر کردن بیش از حد فیلتر نیز میتوانند منجر به سوختن قهوه شوند.
چقدر قهوه در موکاپات بریزیم؟
مقدار دقیق قهوه بستگی به اندازه دستگاه و نوع قهوهای که استفاده میکنید دارد. به طور کلی، فیلتر را تا لبه با قهوه پر کنید اما آن را بیش از حد فشار ندهید.
در موکاپات آب سرد بریزیم یا گرم؟
بهتر است از آب گرم برای پر کردن مخزن پایین دستگاه استفاده کنید. آب گرم یا جوش باعث میشود قهوه زودتر دم بکشد و طعم آن تلخ شود.
علت بالا نیامدن قهوه در موکاپات؟
دلایل مختلفی برای بالا نیامدن قهوه در قهوه جوش موکا شما وجود دارد. از جمله این دلایل میتوان به مسدود شدن فیلتر، ریختن قهوه خیلی ریز، پر کردن بیش از حد فیلتر، استفاده از آب کم و خرابی واشر موکاپات اشاره کرد.